dilluns, 9 de febrer del 2009

La tierra sin humanos.



Seguint el rastre del documental sobre el cambi climàtic "An inconvenient truth" on apareix Al Gore, l'ex vicepresident dels E.E.U.U. durant el torn de govern de Bill Clinton, apareixen més documentals amb escenaris d'apocalípsis ecològica.

"La Tierra Sin Humanos" es un documental realitzat per History Channel i dirigit per David de Vries. Aquest documental apocalíptic fa
un sorprenent viatge visual a través de la hipotètica evolució natural del món en cas que l'esser humà de sobte desapareixera per complet. Els realitzadors del programa es valíen d'efectes visuals i de la consulta a experts en els camps d'engenyiería, botànica, ecología, biología, geología, climatología y arqueología, per intentar resoldre molts interrogants. Aquest documental no té desperdici, sobretot quan busques masturbarte si eres del Movimiento por la Extinción Humana Voluntária (VHEMT, seríen les seues sigles en anglés).

La major part d'exemples per a fer aquest documental els han prés d'Ucrania, concretament de la ciutat de Pripiat, una ciutat fantasma desde l'accident de la central nuclear de Chernòvil, a eixa ciutat encara román tot com estaba el día que la van evacuar, els mobles, el material escolar als pupitres de l'institut, es com una Pompeia però sense lava, com si els humans que allí habitaven s'haveren esfumat en un picar de dits.

L'esser humà sempre ha imaginat com sería la fi del món, uns diuen que per l'armament militar, altres per aliens, altres per desastres naturals, Astèrix i Obèlix deien que el cel cauría damunt dels seus caps, les civilitzacions precolombines deien que a un eclipse sería el punt i final, Nostradamus, Newton, Deep impact, Armaggedon, Hercólubus...hi ha una infinitat de gent, cultures, llibres o films que diuen com i/o quan s'acabará el món, recordeu encara eixos que deien que el món s'acabaría l'any 2000 amb l'impacte d'un meteorit, que tonteries s'inventa la gent a voltes.

L'única gran veritat sobre la fi del món es que som l'ùnica generació que podría causar la fi del món degut als seus propis actes.



Aquest documental fa una espècie de repás cronològic del transcurs del planeta Terra a partir del día que l'esser humà desapareix, no diu quan ni com desapareix l'esser humà del planeta Terra, sols diu el que passaría amb tot el que deixaríem darrere si hipotèticament l'humà desapareguerem de la nit al día:

1 Día després.
Tot segueix el seu curs normal al món, tot roman igual que un día abans amb la xicoteta diferència que la suma de la població mundial es igual a zero. Les llums de totes les ciutats del món començen a apagarse i el món queda tal com quan els humans es reunien al voltant del foc.

10 Díes després.
Les mascotes tornen a ser com eren abans, salvatges, una volta s'acaba la font d'aliments a casa el gos o el gat de la llar necessita eixir de la casa o morir, té que buscar l'aliment fora encara que les costums adquirides a les cases dels humans les conduiran a la mort. Les rates tornaríen al seu estat natural, la vida salvatge.

6 Mesos després.
Els animals salvatges entren a les ciutats ja que han desaparegut les condicions que els impedien entar. Les llavors de les plantes es colen als civells de l'asfalt o els edificis i creixen no havent ningú que ho impedeixca, una volta instalades als civells les seues arrels creixeran destruint molt poc a poc grans infraestructures. No hi ha ningú que pare els incendis ni regule les creixcudes de les presses dels pantans.

1 Any després.
El domini de l'humà sobre la natura sempre ha sigut una il·lusió, sols això, una il·usió.
La natura no entén de fronteres que no siguen naturals, a ella no li importa destruir tot el que l'humà haja fet.

20 Anys després.
Es sap que passaría a una ciutat 20 anys després de desaparéixer la raça humana perqué es pot comprobar empíricament a la ciutat de Pripiat, una ciutat fantasma de la nit al día des de l'accident de Chernòvil.


També ens mostren al film que passaría amb el planeta Terra hipotèticament 25, 40, 50, 75, 100, 150, 200, 500, 1000 i fins i tot 10000 anys després de la desaparició de l'humà.


¡¡¡Quisiera proponer un brindis senyores!!!

¡¡¡Por la extinción del ser humano y para que Gaia se salve!!!
(Aplausos)