diumenge, 24 de febrer del 2008

Des Gabinet Des Doctor Caligari



I al principi va crear... El Gabinete del Doctor Caligari. Dirigida per Robert Wiene a l'any 1919. La podem considerar com la primera pel.lícula de por de l'història del cinema, al ser la primera en incorporar el concepte de surreal i macabre a una cinta. L'història es sublime i digna d'equiparar a arguments tan enrevesats com Seven, The Game o Los Otros. Tot comença quan una fira s'instala a un poble aparentment tranquil. A la fira tenim lo milloret de la contornà: dones barbudes amb sis dits i puces, homes elefant, gegants i cabuts i tota clase d'anomalies fisíques que es solien dur als espectacles ambulants de Freek Show que es popularitzaren als Estats Units a finals del sXIX. I allí es troben els protagonistes; Caesar, el sonambulista, que ha estat 23 anys (tota la seua vida) dormint; i el doctor Caligari, capaç de fer despertar al Caesar per a que puga fer prediccions de futur als clients de la fira.
Una serie de crims comencen a ocorrer al poble i es busca amb ansia l'assasí en serie, arribant a la conclusió de que és Caesar i van en busca d'ell i Caligari, i l'amic d'una de les víctimes va en la seua recerca fins que arriba dins un manicomi seguint al Caligari, i ací és on he de parar l'història.

Per a no dir ni una paraula en tota la peli, els actors estan tan ben caracteritzats i amb tan bona mímica que no et perds ni un mínim detall de que és cada cosa. L'ambientació es espectacular, creant verdaderes atmòsferes macabrísimes, amb uns decorats delirants, d'on segur que s'ha inspirat el mateix Burton, per a conseguir els mateixos efectes, casi 100 anys després, a l'espectador que crea el mateix Wiene al seu film. Inclús Caesar em va recordar un personatge creat per Burton, que després de vore-la, el reconeixereu. Jo hem vaig quedar molt sorpres amb la peli, no imaginava que a eixa época pogueren crear una peli capaç de transmetre i enganxar tant a l'espectador.
Poc més us puc dir. Simplement, vegueu-la.

2 comentaris:

xerra ha dit...

ola
soc el xerra y vull juar

Jordiet ha dit...

Qui vullga juar com diu el Xerra que ens envie els seu correu electronic i l'agregarem com a participe del blog.

O juguem tots o estripem la baralla!